Een heerlijk recept voor het hele gezin. Deze romige tortellini met doperwten en wortel zit boordevol groenten en is in 20 minuten klaar.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord citroen, doperwten, pasta, winterpeen
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grwinterpeen
zout
500grverse tortellini gevuld met ricotta en spinazie
400grdoperwten,vers in seizoen, anders diepvries
200mlslagroom
rasp van 1 citroen
1 - 2tlmilde paprikapoeder
zout
zwarte peper
Instructies
Rasp de winterpeen met de keukenmachine of handrasp.
Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Voeg de verse tortellini toe en kook 3 minuten.
Voeg de laatste minuut de wortel en doperwten toe en kook 1 minuut mee.
Giet het geheel af in een vergiet en schep daarna terug in de pan. Roer 100 ml slagroom en het citroenrasp erdoor. Vind je het nog iets te droog, roer dan ook de rest van de slagroom erdoor. Een scheutje van het kookvocht van de pasta en groenten maakt het geheel ook smeuïger.
Breng de romige tortellini met doperwten en wortel verder op smaak met het paprikapoeder, zout en peper.