Geniet van het mooie weer met deze zalige pizza met Bimi, courgette, ei en basilicum. Met prosciutto voor de liefhebbers, maar vega kan ook.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Pizza
Trefwoord bimi, courgette, ei, ham
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2pizzabodems,2 rollen koelvers pizzadeeg of zelfgemaakt pizzadeeg
200grzelfgemaakte pizzasaus of passata met basilicum
1bolbuffelmozzarella,in stukjes
½courgette,in dunne plakjes
100grBimi®,te koop bij Jumbo, PLUS en Deen
2eieren
zwarte peper
zout
gedroogde oregano
bosje verse basilicum
optioneel: plakjes verse prosciutto,ook wel parmaham
Instructies
Tip: Ga je zelf het pizzadeeg maken? Bereid dit dan al eerder voor en bewaar je pizzadeeg per portie in de koelkast. Dit geldt ook voor de pizzasaus.
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht op 210 graden) en bekleed een bakblik met bakpapier.
Rol je pizzadeeg uit en leg deze op het bakpapier. Is je oven groot genoeg, dan kun je 2 pizza’s tegelijk bakken. Anders bak je ze een voor een.
Smeer de pizzabodem in met een deel van de tomatensaus, houd daarbij de randjes vrij. Beleg de pizza daarna met stukjes mozzarella, plakjes courgette en de bimi. Houd het midden daarbij vrij en verdeel de ingrediënten over 2 pizza’s.
Breek voorzichtig een eitje en laat deze, met hele dooier, in het midden van de pizza glijden. Bestrooi de pizza daarna met zwarte peper, zout en oregano naar smaak.
Bak de lente pizza met bimi 10 - 12 minuten in de oven.
Garneer daarna met blaadjes basilicum en eventueel wat prosciutto. Ik liet er zelf eentje vegetarisch, dat kan ook heel goed! Serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je 2 pizza's voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht of meer personen als je het als brunchgerecht of hapje serveert.
Bereiding: 10 minuten + Oven: 10 - 12 minuten.
Tip: Ga je zelf het pizzadeeg maken? Bereid dit dan al eerder voor en bewaar je pizzadeeg per portie in de koelkast. Dit geldt ook voor de pizzasaus.