Deze pancakes met appel, kaneel en rozijnen zijn een heerlijk smulontbijt voor het weekend! Je kunt alles al een dag eerder maken en daarna opwarmen.
Gang Ontbijt
Keuken Pancakes
Trefwoord appel, kaneel, rozijnen
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 10pancakes
Ingrediënten
3eieren,gesplitst
200grvolkorenmeel
3tlkaneel
½tlbakpoeder
2elsuiker
snuf zout
150mlamandelmelk
1tlvanille
boter
3appels,geschild en in stukjes
2handjes vol rozijnen
om te serveren: ahornsiroop
Instructies
Klop de eiwitten met een snuf zout stijf.
Meng het meel met 2 theelepels kaneel, het bakpoeder, 1 eetlepel suiker en een snuf zout.
Klop de amandelmelk en vanille erdoor, gevolgd door de eidooiers. Spatel tenslotte het eiwit erdoor.
Verhit een koekenpan en smelt er wat boter in.
Schep steeds 2 volle eetlepels van het beslag in de pan (per pancake) en bak de pancakes rustig tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen. Draai ze dan om en bak nog kort aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.
Bak in de tussentijd de appels in 1 eetlepel boter om en om goudbruin en bestrooi met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Voeg de rozijnen toe en bak kort mee.
Serveer de pancakes met appel en rozijnen en besprenkel met ahornsiroop.