Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Groene curry met kip, wortel en doperwten
Zin in een pittige curry? Maak dan deze groene curry met kip, wortel en doperwten. Met verse ingrediënten en binnen 25 minuten klaar.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Aziatisch
Trefwoord
currypasta, kip, rijst, wortel
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Porties
4
personen
Ingrediënten
300
gr
witte rijst
35
gr
groene currypasta (zie notities),
bijvoorbeeld van Blue Elephant of Fairtrade, meer mag ook als je van pittig houdt
zonnebloemolie
600
gr
gekleurde wortelen,
in repen
250
ml
kokosmelk,
bijvoorbeeld van Aroy-D
50
ml
warm water
300
gr
kippendijen,
in blokjes
1
el
rietsuiker
vissaus
1
limoen
200
gr
doperwten,
vers of diepvries
handje basilicum,
grof gehakt + extra blaadjes voor garnering
2
lente-ui,
in dunne ringen
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een hapjespan en bak de groene currypasta 2 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg de wortel toe en roerbak 1 minuut.
Voeg de kokosmelk, water, kip en suiker toe en roer alles goed door elkaar. Zet de deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Breng op smaak met 1 - 2 el vissaus en sap van ½ limoen. Roer de doperwten en gehakte basilicum erdoor en laat nog 2 minuten pruttelen.
Serveer de curry met de rijst en garneer met lente-ui en extra blaadjes basilicum.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De bereiding duurt in totaal 25 minuten.
Tip: Hou je currypasta over? Deze kun je overscheppen in een klein bakje invriezen.