Wil je snel een curry maken die ook nog vegetarisch is? Maak dan deze makkelijke curry met kikkererwten, paprika en blokjes paneer.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord kikkererwten, paneer, paprika, spinazie
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2uien
2rode puntpaprika’s
1groene paprika
boter
1potjemilde currypasta
600grgekookte kikkererwten,uitgelekt
2blikken(totaal 800 gr) tomatenblokjes
225gr(1 verpakking) paneer
100grbladspinazie
1citroen
zout
peper
serveer erbij: zilvervliesrijst
Instructies
Snijd de uien in dunne, halve maantjes en de paprika’s in grove stukken.
Verhit een grote hapjes- of braadpan en fruit de uien in een klontje boter. Voeg de paprika en circa 4 eetlepels currypasta (naar smaak, meer kan altijd) toe en roerbak een aantal minuten.
Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de pan en roer alles goed door. Zet de deksel op de pan en laat 15 minuten pruttelen.
Snijd in de tussentijd de paneer in blokjes van 2 bij 2 cm en bak ze rondom goudbruin in een koekenpan met wat boter. Keer regelmatig en schep daarna uit de pan.
Roer op het laatst de spinazie door de curry en roer tot de blaadjes iets geslonken zijn. Breng de curry daarna op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer met de krokant gebakken goudbruine blokjes paneer en (zilvervlies)rijst.