Op zoek naar een bijzonder recept voor tomatensoep? Zoek dan niet verder, want deze tomatensoep met komijn en knoflookgarnalen is zalig.
Gang Soep
Keuken Vis
Trefwoord garnalen, komijn, tomaat
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
800grtrostomaten,in de winter gebruik ik altijd Tasty Tom’s of, nog beter, Looye Joyn trostomaten
400grwinterpeen
2uien
2tenenknoflook
2stengelsbleekselderij
bakolijfolie
2tlkomijnzaad
zout
2eltomatenpuree
1lwarme kippenbouillon
1/2lwarm water
plukje (0,05 gr) saffraan
300grgekookte knoflookgarnalen,die koop je zo bij de visboer of je marineert gekookte garnalen zelf met olijfolie, uitgeperste knoflook en fijngehakte dille
om te serveren: olijfolie extra vergine en fijngehakte dille
Instructies
Snijd de trostomaten in grove stukken, schil de winterpeen en snijd in grove stukken, hak de ui, knoflook en bleekselderij grof.
Verhit een soeppan met een scheut bakolijfolie en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel een paar minuten in de olie.
Voeg de trostomaten, komijnzaad, snuf zout en tomatenpuree toe, roer door en bak nog een paar minuten.
Schenk de kippenbouillon en water in pan en roer door samen met het plukje saffraan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen tot alle groenten gaar zijn.
Pureer de soep daarna helemaal fijn met een staafmixer of gebruik de blender. Proef en breng eventueel extra op smaak, maar dat is waarschijnlijk niet nodig. Bij mij niet in ieder geval.
Serveer de soep in kommen met wat knoflookgarnalen naar smaak en garneer met druppeltjes olijfolie extra vergine en wat fijngehakte dille.
Tip: de knoflookgarnalen voeg ik niet toe aan de pan soep, omdat ze anders taai worden. Als je zeker weet dat de pan soep in één keer op gaat dan kan het wel. Belangrijkste is dat ze niet te lang in de warme soep blijven liggen.
Notities
Met dit recept maak je 1,5 liter soep. Voldoende voor 4 personen.
Bereiding 45 minuten (inclusief pruttelen).
Tip: de knoflookgarnalen voeg ik niet toe aan de pan soep, omdat ze anders taai worden. Als je zeker weet dat de pan soep in één keer op gaat dan kan het wel. Belangrijkste is dat ze niet te lang in de warme soep blijven liggen.