Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Koffiecake met walnoten-koffiecrumble
Deze zalige koffiecake is ontzettend makkelijk om te maken en wordt helemaal een feest door de walnoten-koffiecrumble en het glazuur on top.
Gang
Gebak
Keuken
Zoet
Trefwoord
koffie, noten
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Porties
10
personen
Ingrediënten
Voor de cake:
250
gr
lichtbruine basterdsuiker
120
ml
zonnebloemolie
2
eieren
250
ml
melk
50
ml
espresso koffie,
afgekoeld
385
gr
bloem
4
tl
bakpoeder
1
tl
zout
Voor de crumble:
150
gr
bruine suiker
60
gr
bloem
2
tl
espresso oploskoffiepoeder
4
el
roomboter,
gesmolten
125
gr
walnoten,
grof gehakt
Voor het glazuur:
60
gr
roomkaas
100
gr
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem of bekleed de vorm met bakpapier.
Klop de suiker, olie en eieren licht en luchtig. Voeg de melk en espresso toe en meng goed.
Meng vervolgens de bloem met het bakpoeder en zout en voeg dit toe aan het espressomengsel. Roer door elkaar tot het net gemengd is.
Meng voor de crumble de suiker met de bloem en oploskoffie. Roer daarna de gesmolten boter erdoor en spatel tenslotte de walnoten erdoor.
Doe het cakebeslag in de vorm en strooi de crumble erover.
Bak de cake in 60 - 70 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker. Laat de cake daarna afkoelen op een rooster.
Maak het glazuur door de roomkaas met de poedersuiker los te roeren en besprenkel de afgekoelde cake ermee.
Notities
Met dit recept maak je 1 cake voldoende voor 10-12 personen.
Bereiding: 15 minuten + Oven: 60 - 70 minuten (+ afkoelen).