Wil je zelf een authentiek Chinees gerecht thuis bereiden? Kies dan voor deze Chinese bief in zwarte bonen-knoflooksaus, super makkelijk om te maken!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord biefstuk, bonen, paddenstoelen, rijst
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
250grbiefstuk
1tlmaïzena
1elkoud water
1tlLee Kum Kee Premium Oestersaus
1teenknoflook
2cmverse gember
200grshiitake paddenstoelen
1stengellente-ui
zonnebloemolie
1 - 1,5elLee Kum Kee Zwarte bonen-knoflooksaus
serveer erbij: witte rijst
Instructies
Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Meng de maïzena met het koude water in een kommetje en roer tot de klontjes weg zijn, roer daarna de oestersaus erdoor. Voeg het vlees toe aan de marinade en meng goed met je handen. Laat daarna 20 minuten staan.
In de tussentijd pel en plet je de teen knoflook, snijd je de gember in een paar grove stukken, halveer je de shiitake en hak je de lente-ui fijn. Kook op dat moment ook vast de rijst.
Verhit een wok op hoog vuur en schenk er 1 eetlepel olie in. Schep de knoflook en gember in de pan en bak 30 seconden terwijl je blijft roeren. Schep de knoflook en gember daarna uit de pan, dit hoeft alleen wat smaak af te geven. Een techniek die veel gebruikt wordt in de Chinese keuken.
Schep de shiitake in de pan en wok deze al omscheppende 1 minuut.
Voeg het vlees toe in de pan en blijf al omscheppende wokken tot het vlees rondom net gekleurd is.
Voeg nu de zwarte bonen-knoflooksaus toe, maar let op: gebruik weinig! De saus is namelijk zeer geconcentreerd van smaak. Gebruik maximaal 1 tot 1,5 eetlepel. Schep om en zet gelijk het vuur uit.
Serveer direct met de witte rijst en garneer met de fijngehakte lente-ui.