Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Broccolisoep met avocado en cashewnoten
Makkelijk om te maken, heerlijk romig en voedzaam: bekijk hier het recept voor deze broccolisoep met avocado en cashewnoten.
Gang
Soep
Keuken
Vegetarisch
Trefwoord
avocado, broccoli, cashewnoten
Bereidingstijd
35
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Porties
4
personen
Ingrediënten
klontje boter
1
ui,
gesnipperd
2
teentjes
knoflook,
fijngehakt
1
flinke stronk broccoli,
in roosjes + stronk geschild en in stukjes
1
flinke vastkokende aardappel,
geschild en in blokjes
1,5
l
warme groentebouillon
125
ml
slagroom
2
rijpe avocado’s,
in blokjes
zwarte peper
zout
50
gr
cashewnoten,
geroosterd en grofgehakt
Instructies
Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook voor 5 minuten terwijl je geregeld roert.
Voeg de broccoli, aardappel en warme bouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen.
Schenk de slagroom erbij en roer de blokjes avocado erdoor. Pureer of blend de soep daarna tot een gladde massa.
Zet de pan weer op het vuur en verwarm op laag vuur terwijl je roert. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in kommen en garneer met de cashewnoten.
Notities
Met dit recept maak je soep voor 4 personen.
Bereiding: 35 minuten.