Deze gnocchi met broccoli en krokante boerenkool is een heerlijke en voedzame maaltijd voor doordeweeks. Lekker voor het hele gezin!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord boerenkool, broccoli, gnocchi, ricotta
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2stronkenbroccoli,kun je er ook eentje van maken om het gerecht wat kleiner te maken
1ui,gesnipperd
bakolijfolie
zout
500grgnocchi
100grpanko,Japans broodkruim of kruim van oud witbrood
150grgesneden boerenkool
1teenknoflook,uitgeperst
zwarte peper
250grricotta
rasp van 1,biologische citroen
optioneel: geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Snijd roosjes van de broccolistronk en schil daarna de stronk. Snijd deze daarna ook in stukjes. Maal vervolgens alles fijn tot korrels in de keukenmachine. Eventueel in delen als het teveel is.
Verhit een grote braad- of hapjespan (alle broccoli en gnocchi moet erin passen) en fruit de ui 5 minuten in een flinke scheut bakolijfolie met een snuf zout op middelhoog vuur. Laat niet bruin worden, zet eventueel het vuur wat lager.
Breng in de tussentijd een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook hierin de gnocchi volgens de aanwijzingen van de verpakking. Vaak heb je maar 2 minuten nodig, giet daarna af.
Voeg de broccoli toe aan de ui, eventueel nog met een scheutje bakolijfolie, en roerbak deze 10 minuten terwijl je regelmatig roert.
Verhit in de tussentijd een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk een scheut bakolijfolie erin. Bak hierin de panko, boerenkool en knoflook krokant op middelhoog vuur terwijl je regelmatig roert. De panko mag goudbruin worden, maar niet teveel verkleuren. Zet het vuur lager als het te snel gaat. Na een minuut of 8 ben je klaar, breng op smaak met zout en zwarte peper.
Roer de ricotta door het broccolimengsel tot het een mooi geheel is. Breng op smaak met de citroenrasp, zout en zwarte peper. Roer als laatste de gnocchi erdoor en verwarm.
Serveer de gnocchi met broccoli op een diep bord met een flinke schep boerenkool pangrattato en eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas. Wat natuurlijk de functie van de pangrattato volledig teniet doet, maar ik vind het gewoon lekker ;-)