Heerlijk gerecht voor de winter: deze ovenschotel met knolselderij, pompoen en salie is zo gemaakt en zit bomvol groenten, smaak én kaas.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oven
Trefwoord kaas, knolselderij, pompoen, salie
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1flinke of 2 kleine uien
boter
zout
1knolselderij
1flespompoen
4takjessalie
150mlslagroom
½pakje(75 gr) Boursin
1ei
zwarte peper
100grpecannoten
100grgeraspte belegen kaas
50grgeraspte cheddar kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Bak deze 15 minuten op laag vuur in een klontje boter met een snuf zout. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
Schil de knolselderij en flespompoen, verwijder de zaadlijsten van de flespompoen en snijd daarna beide in blokjes. Kook deze 5 minuten in ruim kokend water met zout en 4 blaadjes salie. Giet daarna af en laat uitlekken.
Houd 6 blaadjes salie achter en hak de rest van de salie fijn tot je 2 theelepels fijngehakte salie hebt.
Klop de slagroom, Boursin en ei los in een kom met een flinke snuf zout en peper.
Meng de knolselderij, pompoen en ui in een ovenschaal met de pecannoten en fijngehakte salie. Schenk het mengsel er gelijkmatig overheen. Leg de 6 blaadjes erop en strooi de geraspte kazen erover. Zet de ovenschotel met knolselderij, pompoen en salie daarna 25 minuten in de oven.