Een zalmrollade maken voor het kerstdiner of een etentje? Dat is makkelijker dan je denkt! Hier vind je een zalig recept waar je zo mee klaar bent.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oven
Trefwoord hazelnoten, pesto, zalm
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
keukentouw
Ingrediënten
50grzongedroogde tomaat
2takjesoregano,alleen de blaadjes
1teentjeknoflook
1tlpaprikapoeder
50grhazelnoten
olijfolie extra vergine
zwarte peper
zeezout
150grkabeljauw,in kleine blokjes
1stukzalm van circa 600 gr,van de visboer, zie tip bovenin
Instructies
Voorbereiden: De rollade kun je in de ochtend volledig voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. Bak de rollade in de oven vlak voor het diner.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak een pesto door de zongedroogde tomaat, oregano, knoflook, paprikapoeder en hazelnoten fijn te malen in een hakmolen of keukenmachine. Voeg een scheutje olijfolie toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout. Meng de helft van de pesto met de blokjes kabeljauw in een schaal.
Leg het stuk zalm op je werkvlak en dep droog met keukenpapier. Bestrooi beide kanten met peper en zout. Vul de zalm met de blokjes kabeljauw met pesto. Houd een rand vrij aan het uiteinde zodat de vulling er niet uitvalt. Rol de zalm stevig op tot een rollade en bind dicht met keukentouw. Bestrijk de rollade aan de buitenkant licht met olijfolie en verdeel de rest van de pesto over de bovenkant.
Leg de rollade in een bakblik en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Bereid in de tussentijd bijgerechten en serveer alles tegelijk.