Wentelteefjes van kerststol met banaan en frambozen
Rond de kerstdagen is het zalig om deze wentelteefjes van kerststol te maken. Heerlijk in combinatie met de banaan, frambozen en citroenroom.
Gang Ontbijt
Keuken Zoet
Trefwoord banaan, ei, frambozen, slagroom
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2eieren
200mlmelk
50 + 75 grkristalsuiker
1tlvanille extract
1kerststol met spijs,600 gr
roomboter
2 - 3bananen
250grframbozen,diepvries
200mlslagroom
rasp van 1 citroen
1 - 2elcitroensap
Instructies
Klop de eieren los met de melk, 50 gram kristalsuiker en het vanille extract. Dit kun je het beste in een ovenschaal doen.
Snijd de kerststol in dikke plakken en week iedere plak aan beide kanten in het eimengsel.
Verwarm ondertussen een koekenpan op hoog vuur en smelt hier een klontje boter in.
Bak de plakken kerststol aan beide kanten goudbruin en leg op een bord. Herhaal dit met de resterende plakken en voeg extra boter toe.
Snijd de bananen in plakken en doe deze met een klontje boter in dezelfde pan. Bak ze aan beide kanten en voeg op het laatst de frambozen toe. Bak deze even mee tot ze zacht zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Laat daarna afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de 75 gram suiker, citroenrasp en het sap stijf.
Serveer de wentelteefjes van kerststol met de banaan, frambozen en citroenroom.