Deze gegrilde aubergine is makkelijk om te maken en wordt extra lekker door de sjalot vinaigrette. Eet 'm los, in een salade of op brood.
Gang Bijgerecht
Keuken Vegan
Trefwoord aubergine, sjalot
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Marineren 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1aubergine
bakolijfolie
5elolijfolie extra vergine
2elrode wijnazijn
1tlfijngehakte sjalot
1tlfijngehakte platte peterselie
zout
zwarte peper
Instructies
Snijd de aubergine in dikke, ronde plakken van circa 1 cm dik. Kwast ze licht in met bakolijfolie en gril ze mooi gaar in een grillpan of in een contacgrill.
Meng ondertussen de olijfolie extra vergine, rode wijnazijn, sjalot en peterselie in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
Leg de gegrilde aubergine in een schaal en verdeel daar de vinaigrette over. Meng door elkaar zodat alle plakken goed bedekt zijn. Laat minimaal 1 uur afgedekt marineren en bewaar in de koelkast tot gebruik.