Met minimale inspanningen kun je een geweldige kerst op de taart maken. Zo maakten wij van een simpele cake deze prachtige winter wonderland cake.
Gang Gebak
Keuken Kerst
Trefwoord bloem, ei, melk
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 55 minutenminuten
Afkoelen en decoreren 10 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur20 minutenminuten
Porties 1cake
Equipment
ronde (spring)vorm van 24 cm
Ingrediënten
250grroomboter,op kamertemperatuur + extra om in te vetten
200grbloem + extra om te bestuiven
4eieren
3eidooiers
60mlmelk
1tlvanille extract
25grmaïzena
¼tlzout
1tlbakpoeder
285grsuiker
2 - 3zakjesDr. Oetker Glazuur wit
decoratie: Dr. Oetker Zachte parels, kerstboompjes, kerstfiguurtjes van bakken.nl, zuurstokjes en chocolade hulstblaadjes
Instructies
Verwarm de oven voor 175 graden (hetelucht) en bekleed de bodem van een ronde vorm met bakpapier.
Vet de vorm goed in met roomboter en bestuif met bloem.
Klop de eieren en eidooiers los met 30 ml melk en het vanille extract.
Zeef de 200 gr bloem met de maïzena, het zout en bakpoeder 3 keer om het goed te mengen. Mix het bloemmengsel daarna op lage snelheid met de suiker.
Klop de 250 gr boter erdoor op middelhoge snelheid en voeg dan de rest van de melk toe. Klop dit een paar minuten en schraap dan het beslag los van de kom met een spatel.
Mix vervolgens op lage snelheid het eimengsel er in 3 delen doorheen. Zorg dat je elke keer de wanden van de kom goed schoon schraapt zodat alles goed mengt.
Schep het beslag in de vorm en bak de cake in 50 - 55 minuten goudbruin en gaar. Controleer dit met een satéprikker.
Tip: Je kunt de cake al tot 2 dagen eerder bakken en op het laatste moment decoreren. Laat ‘m wel even op kamertemperatuur komen voordat je gaat aansnijden.
Laat de cake afkoelen en bereid het glazuur zoals aangegeven staat op de verpakking. Strijk het glazuur op de taart glad met een mes en laat het aan de zijkanten iets over de randen lopen.
Decoreer naar wens met alle kerstdecoratie en bewaar de cake in de koelkast tot gebruik.
Notities
Met dit recept maak je 1 cake met een diameter van 24 cm.
Tip: Je kunt de cake al tot 2 dagen eerder bakken en op het laatste moment decoreren. Laat ‘m wel even op kamertemperatuur komen voordat je gaat aansnijden.