Met minimale inspanningen een spectaculair baksel serveren tijdens de kerstdagen? Maak dan deze feestelijke cupcake brownies!
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord chocolade, mascarpone, slagroom
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Decoreren 15 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Porties 12cupcakes
Equipment
cupcake bakblik
12 feestelijke cupcake vormpjes
spuitzak met stervormig mondje
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
120grgesmolten roomboter
250grsuiker
2eieren
120mlmelk
1tlvanille extract
150grbloem
50grcacaopoeder
¾tlbakpoeder
1tlzout
Voor de frosting:
250grmascarpone
75grsuiker
2zakjesvanillesuiker
250mlslagroom
1zakjeklopfix
Voor de decoratie:
Dr. Oetker Glamour Mix sprinkles
Dr. Oetker Chocofantasie
12kleine chocoladeballetjes met gouden papiertje,bijvoorbeeld van Xenos
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en zet het cupcake bakblik klaar met daarin de 12 cupcake vormpjes
Klop de boter met de suiker op hoge snelheid in een paar minuten luchtig. Voeg vervolgens de eieren, melk en het vanille extract toe.
Zet de mixer op de laagste stand en doe de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout erbij.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de brownie cupcakes in 20 minuten gaar. Controleer de garing met een satéprikker door deze middenin een brownie te prikken. Als deze er schoon uitkomt zijn ze gaar. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Tip: De cupcakes kun je een dag eerder al bakken en op het laatste moment versieren met de frosting en decoratie. Bewaren doe je afgedekt in een afgekoelde oven of in de koelkast.
Klop voor de frosting de mascarpone los met de suiker en vanillesuiker. Voeg de slagroom en klopfix toe en klop tot een stevige massa. Gebruik hiervoor een (hand)mixer.
Doe de mascarponeroom in een spuitzak met stervormig mondje en spuit er mooie toeven mee op de cupcakes.
Versier ze daarna uitbundig met de sprinkles!
Tip: Wil je de versierde cupcakes nog even bewaren, zet ze dan wel in de koelkast.
De cupcakes kun je een dag eerder al bakken en op het laatste moment versieren met de frosting en decoratie. Bewaren doe je afgedekt in een afgekoelde oven of in de koelkast.
Wil je de versierde cupcakes nog even bewaren, zet ze dan wel (afgedekt) in de koelkast.