Zoete aardappelcurry met doperwten en kikkererwten
In 30 minuten heb je deze zoete aardappelcurry met doperwten en kikkererwten bereid. En vrijwel alle ingrediënten komen uit de voorraadkast.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord bonen, rijst, zoete aardappel
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
800grzoete aardappels
1grote of 2 kleine uien
2rode puntpaprika’s
zonnebloemolie
35 - 70grvan je favoriete gele Thaise currypasta,afhankelijk van hoe pittig je het wilt maken
400ml(1 blik) kokosmelk
320gr(uitlekgewicht 280 gr) doperwten uit pot of blik,afgespoeld en uitgelekt
200 - 300grkikkererwten uit pot, stazak of blik, afgespoeld en uitgelekt
bosje verse koriander,grofgehakt
serveer erbij: witte rijst of naan
Instructies
Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze 8 minuten voor in kokend water en giet daarna af.
Snipper in de tussentijd de uien. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika’s en snijd ze in grove stukken.
Verhit een hapjespan of wok en fruit de uien in een scheutje olie tot ze gaan geuren. Voeg de gele currypasta toe en bak een paar minuten mee.
Roer de blokjes zoete aardappel en stukjes paprika erdoor en bak kort mee. Blus af met het blik kokosmelk en roer goed door. Zet het vuur lager en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe door.
Controleer daarna of de zoete aardappelblokjes helemaal gaar zijn. Laat eventueel nog even door pruttelen.
Roer de doperwten en kikkererwten erdoor en laat nog een paar minuten pruttelen. Proef daarna en voeg eventueel nog zout toe naar smaak, maar dat was bij mij niet eens nodig.
Tip: Varieer eens met de peulvruchten door de kikkererwten te vervangen door linzen of kidneybonen, smaken beide ook heel lekker hierin.
Garneer de zoete aardappelcurry met grofgehakte koriander en serveer met witte rijst of naan naar keuze.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 30 minuten.
Tip: Varieer eens met de peulvruchten door de kikkererwten te vervangen door linzen of kidneybonen, smaken beide ook heel lekker hierin.