Kruidnoten in huis? Maak dan deze zalige blondies met kruidnoten in de sinterklaastijd. Heel makkelijk om te maken en een lekkere traktatie voor iedereen.
Gang Gebak
Keuken Sinterklaas
Trefwoord kruidnoten
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 16stuks
Ingrediënten
225grgesmolten roomboter
200grlichtbruine basterdsuiker
100grsuiker
2eieren
2tlamandel essence,vanille essence kan ook
320grbloem
1tlzout
1tlbakpoeder
150grkruidnoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkante (25 x 25 cm) of rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm) met bakpapier.
Klop de boter met de basterdsuiker en suiker in 3 minuten luchtig en romig.
Klop een voor een de eieren erdoor gevolgd door het amandel essence.
Meng de bloem met het zout en bakpoeder en meng dat door het boterbeslag.
Roer tenslotte de kruidnoten erdoor en schep het geheel de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
Bak de blondies in 25 - 30 minuten net onder het midden in de oven goudbruin. Ze hoeven niet helemaal stevig te zijn, want blondies worden juist onweerstaanbaar door een ‘chewy’ structuur.
Laat ze afkoelen in de vorm op een rooster en snijd ze vervolgens in vierkantjes.