Naast chili met gehakt, kip of vegetarisch kun je ook chili met kalkoen maken en dat smaakt ontzettend lekker. Bekijk hier het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord bonen, chili, kalkoen
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grkalkoenfilet,in blokjes
bakolijfolie
2rode uien,in halve ringen
4teentjesknoflook,in dunne plakjes
2Spaanse pepers,in ringetjes
1Jalapeño peper,in ringetjes
1tlkomijn
2tlgerookt paprikapoeder
½tlcayennepeper
70grtomatenpuree
1blik(400 gr) gepelde tomaten
1blikje(150 gr) maïs,uitgelekt
1blik of zak(200 gr) kidneybonen,uitgelekt
240grzilvervliesrijst,gekookt
serveer erbij: zure room en fijngehakte koriander
Instructies
Verhit een hapjes- of braadpan en bak de kalkoenfilet op hoog vuur goudbruin in 2 eetlepels bakolijfolie. Schep uit de pan.
Bak in dezelfde pan op middelhoog vuur de ui, knoflook, pepers, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en een flinke snuf zout circa 2 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten.
Schenk het blik gepelde tomaten erbij. Vul het blik met water en schenk dit ook in de pan. Roer de blokjes kalkoen erdoor, zet de temperatuur iets lager en laat 15 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan.
Roer op het laatst de maïs en kidneybonen erdoor en warm kort door.
Serveer de chili met rijst, zure room en koriander.