Heerlijke start van het kerstdiner: kerstpunch met cranberry, specerijen en citrusfruit. Gemixt met alleen ginger ale of ook met een shot rum.
Gang Drankje
Keuken Kerst
Trefwoord cranberry, ginger ale, rum, sinaasappel
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 5 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
4 mooie glazen tumblers of andere cocktailglazen
Ingrediënten
500mlcranberrysap
100mlsinaasappelsap
1kaneelstokje
4kruidnagels
1steranijs
4plakjescitroen, overgebleven bewaren
½grapefruit in halve plakjes, overgebleven bewaren
½sinaasappel in halve plakjes, overgebleven bewaren
1flesFever-Tree ginger ale
1flesrum
4takjesrozemarijn
Instructies
Meng het cranberrysap, sinaasappelsap, kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs in een grote kan. Voeg de plakjes citroen, grapefruit en sinaasappel toe en roer door. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Vul vlak voor het diner de glazen met wat ijsblokjes en extra plakjes citrusfruit.
Schenk voor de alcoholvrije variant de glazen halfvol met ginger ale en top af met de basispunch.
Voor de variant met alcohol schenk je een ¼ deel rum en een ¼ deel ginger ale in het glas. Top af met de basispunch.
Zet een takje rozemarijn (knip ‘m eventueel iets korter) als roerstaafje in het glas en roer een keer door. Serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je een kerstpunch voor 4 - 6 personen.