Wil je zelf pompoenpuree maken voor een bakrecept? In dit artikel vertel ik je alles erover. Ook hoe je een hartige pompoenpuree kunt maken.
Gang Bijgerecht
Keuken Vegan
Trefwoord pompoen
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Oventijd 45 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Porties 500gram
Ingrediënten
1kgpompoen met schil of 800 gr pompoen zonder schil
bakolijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
Tip: Als ik pompoen met schil gebruik (wat de voorkeur heeft, omdat die puree steviger blijft) dan verwijder ik de pitten en draden en snijd ‘m daarna in grove stukken. De schil kun je gewoon laten zitten, want die verwijder je straks veel makkelijker als de pompoen zacht is.
Leg de stukken of blokjes pompoen over je bakblik en sprenkel er wat bakolijfolie over. Verdeel dit met je handen over de pompoen zodat alle pompoen een laagje olie heeft. Zet het bakblik voor 45 minuten in de oven.
Tip: Als je neutrale pompoenpuree voor zoete baksels wilt maken, is dit alles wat je hoeft te doen. Als je een hartige pompoenpuree wilt maken, kun je nu ook wat zout en eventueel wat specerijen toevoegen.
Haal na 45 minuten het bakblik uit de oven (test eerst even met een vork of de pompoen door en door gaar is) en laat de pompoen afkoelen tot lauw. Eventuele schillen kun je nu heel makkelijk verwijderen van het vruchtvlees. Ik schep het er zelf altijd af met een lepel.
Maal de zachte pompoen fijn in de keukenmachine tot een romige puree en je pompoenpuree is klaar! Als je geen keukenmachine hebt, kun je de puree ook met een vork fijn prakken. De structuur wordt dan alleen wel wat grover.
Notities
Met dit recept maak je circa 500 gram pompoenpuree.