Deze mini uitvoering van de sticky toffee pudding is super makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker met de toffeesaus.
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord ahornsiroop, dadels, slagroom
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Oventijd 20 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Porties 12cakejes
Equipment
muffinvorm met 12 bakjes of 12 losse muffinvormpjes
Ingrediënten
200grmedjoul dadels
125grongezouten roomboter, op kamertemperatuur
280grdonkerbruine basterdsuiker
2eieren
50grmelk
25grahornsiroop
2tlvanille extract
150grzelfrijzend bakmeel
150grslagroom
zeezout
Instructies
Verwijder de pitten van de dadels en leg ze in een vuurvast kommetje. Overgiet met kokend water tot ze net onder staan en laat 30 minuten weken. Schenk daarna in een vergiet en knijp het water eruit met je handen. Prak ze daarna verder met een vork tot je een dadelmoes overhoudt.
Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte) en vet de muffinvormpjes licht in met boter of bakspray.
Klop 75 gr boter in een paar minuten romig met 130 gr basterdsuiker. Klop daarna een voor een de eieren erdoor tot ze net zijn opgenomen. Klop vervolgens de melk, ahornsiroop en 1 tl vanille extract erdoor. Spatel als laatste de dadelmoes en het zelfrijzende bakmeel erdoor.
Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en zet het bakblik in de oven. Bak ze circa 20 minuten tot de binnenkant net gaar is (gebruik een satéprikker om het testen). Haal daarna uit de oven en laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de toffeesaus door 50 gr boter, 150 gr basterdsuiker, de slagroom en 1 tl vanille extract te mengen in een steelpan. Breng aan de kook, draai het vuur wat lager en laat 5 minuten koken. Roer op het laatst een snufje zeezout erdoor en laat afkoelen tot lauw.
Leg een cakeje op een mooi bordje en schenk er royaal toffeesaus over. Klaar is je mini sticky toffee pudding!
Notities
Met dit recept maak je 12 mini sticky toffee cakejes.