Deze knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen is heel leuk om als amuse of klein hapje te serveren. Ook goed vega(n) te maken.
Gang Voorgerecht
Keuken Feest
Trefwoord garnalen, knolselderij, paprika
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Oventijd 40 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur15 minutenminuten
Porties 6personen
Equipment
blender of staafmixer, 6 mooie glaasjes voor de soep en 6 tapas prikkers
Ingrediënten
bakolijfolie
2tlgedroogde tijm
2tlgerookt paprikapoeder
zout
1knolselderij, geschild en in blokjes
1ui, grof gehakt
1groentebouillonblokje
1citroen
zwarte peper
12grote garnalen, schoongemaakt en met of zonder schil (aan jou de keuze), vergeet ze niet te ontdooien indien bevroren
1teentjeknoflook, fijngehakt
¼rode peper, fijngehakt
1tlvissaus
1rode geroosterde paprika uit pot
1takjeplatte peterselie, blaadjes fijngehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng 3 eetlepels bakolijfolie, de gedroogde tijm, het gerookte paprikapoeder en 1 tl zout door elkaar in een bakje en meng dit daarna door de knolselderij en ui op het bakpapier. Verdeel gelijkmatig over het bakblik en zet 40 minuten in de oven.
Schep de groenten daarna over in een pan en schenk er 1 liter water bij. Voeg het groentebouillonblokje toe en laat 10 minuten pruttelen. Schep over in een blender en pureer glad, hiervoor kun je ook een staafmixer gebruiken. Proef en breng naar wens verder op smaak met citroensap, zout en peper.
Meng de grote garnalen met de knoflook, rode peper en 1 eetlepel bakolijfolie in een kommetje en laat 15 minuten staan in de koelkast (langer is ook prima).
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de garnalen in circa 2 minuten per kant tot ze roze van kleur zijn. Bestrooi ze in de pan met een snufje zout en blus af met 1 tl citroensap en de vissaus.
Snijd de geroosterde paprika in smalle, lange plakken. Rijg aan ieder stokje 2 garnalen met daartussen een plakje paprika die je als een harmonica aan het stokje rijgt.
Verdeel de knolselderijsoep over kleine glaasjes en strooi er wat peterselie over. Leg op ieder glaasje een stodkje met garnalen.
Notities
Met dit recept maak je 6 glaasjes als amuse of voorgerecht.
Je maakt veel meer soep dan dat je gebruikt voor de kleine tapas. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast, deze kun je nog zeker 2 dagen eten. Of vries ‘m gelijk in.