Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Kook de krieltjes 10 minuten voor in kokend water met een snuf zout. Voeg de spruitjes de laatste 5 minuten toe en kook mee. Giet daarna af en laat uitwasemen.
Tip: Je kunt ook hele aardappels in de schil gebruiken hiervoor. Halveer deze eerst voordat je ze gaat koken.
Verhit ondertussen een hapjespan en fruit hierin de ui voor een paar minuten in 1 eetlepel zonnebloemolie met een snufje zout. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut mee. Bak daarna het kipgehakt mee tot het gaar is. Roer 3 volle eetlepels oestersaus erdoor met een snuf zwarte peper. Laat nog 2 minuten pruttelen, proef en zorg dat het goed op smaak is, want aan de aardappels en spruitjes voeg je verder niets toe.
Verdeel de krieltjes en spruitjes over het bakpapier en plet de krieltjes (of aardappels) een beetje met een pureestamper of onderkant van een glas. Verdeel het kipgehaktmengsel erover en schep alles goed door elkaar.
Zet het bakblik circa 20 minuten in de oven tot de krieltjes en spruitjes beginnen te bruinen.
Serveer de traybake met spruitjes zo of garneer met deze heerlijke ketjap cashewnoten als topping.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.