Havermout met sinaasappel, kruidnagel en cranberry
Een heerlijk ontbijt voor doordeweeks: verwarmende havermout met sinaasappel, kruidnagel en cranberry. Serveer met een scheutje ahornsiroop.
Gang Ontbijt
Keuken Winter
Trefwoord cranberry, havermout, sinaasappel
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
Voor de havermout:
400mlplantaardige melk
80grhavermout
2elgedroogde cranberry’s, of rozijnen
2elsinaasappelsap
½tlsinaasappelrasp
½tlkruidnagelpoeder
½tlkardemompoeder
om te serveren: schijfjes verse sinaasappel en ahornsiroop
Voor de broodsoldaatjes:
1ei
50mlmelk
1elrietsuiker
1tlkaneel
2dikke plakken briochebrood
boter
Instructies
Bereiding havermout:
Zet een pan op het vuur met 400 ml melk, de havermout, cranberry’s, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, kruidnagel en kardemom. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat een paar minuten pruttelen tot de havermout gaat indikken. Zet daarna het vuur uit.
Serveer de havermout met schijfjes sinaasappel, een kannetje ahornsiroop en optioneel de onderstaande broodsoldaatjes.
Bereiding broodsoldaatjes:
Klop het ei los met 50 ml melk, de rietsuiker en kaneel. Snijd de plakken briochebrood in dikke repen en wentel ze door het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodsoldaatjes rondom bruin en knapperig. Serveer bij de havermout met sinaasappel.
Notities
Met dit recept maak je een ontbijt voor 2 personen.