Snijd de kipfilet in niet te grote repen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit een braad- of koekenpan en fruit de ui en knoflook in een scheut zonnebloemolie. Verkruimel de maggiblokjes erboven en voeg een snufje zwarte peper toe. Bak daarna 1 minuut de tomatenpuree mee.
Voeg de kip toe samen met 2 afgestreken eetlepels masala (of gewoon een volle eetlepel zoals ik altijd doe) en bak rondom bruin aan. Zet het vuur lager en schenk 100 ml heet water in de pan. Laat vervolgens 15 - 20 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel schuin op de pan. Roer regelmatig door.
Snijd vlak voor serveren de broodjes doormidden en grill de binnenkanten even in een grillpan. Beleg ze naar eigen inzicht met de kip (inclusief een beetje saus), zuurgoed en sambal.
Notities
Met dit recept maak 4-6 broodjes (afhankelijk van hoe dik je ze belegt).