Zoek je een vegetarische andijviestamppot die bomvol smaak zit? Dan heb ik hier een heerlijk recept voor je met een Oosterse twist!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord aardappel, andijvie, sojasaus
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1kgiets kruimige aardappels
zout
2uien
4teentjesknoflook
1rode peper
boter
1verpakking(150 gr) vegetarische spekreepjes
zonnebloemolie
melk
400grgesneden andijvie
sojasaus
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook in 20 minuten gaar in een bodempje gezouten water met de deksel schuin op de pan. Giet daarna af.
Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook en rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Smelt een klont boter in een koekenpan en bak daarin de ui, knoflook, rode peper en een flinke snuf zout circa 10 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager als het begint te verkleuren en roer regelmatig.
Bak in een andere koekenpan de vegetarische spekreepjes krokant met zonnebloemolie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik bak ze altijd net iets langer dan aangegeven zodat ze extra krokant worden. Schep daarna over in een bakje.
Voeg 100 ml melk, een paar klontjes boter en de andijvie toe aan de aardappels en stamp alles grof in de pan. Roer de gebakken uien erdoor en breng verder op smaak met 1 - 2 eetlepels sojasaus.
Serveer de andijviestamppot op borden en bestrooi met de gebakken vegetarische spekreepjes.