In de herfst aan de salades? Maak dan deze budgetversie: een bulgursalade met rode biet, mandarijn, veldsla en komkommer. Bekijk hier het recept.
Gang Salade
Keuken Vegetarisch
Trefwoord biet, bulgur, komkommer, mandarijn
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
500grrode gekookte bieten
bakolijfolie
zout
peper
3tlgedroogde tijm
1komkommer
200grbulgur
1groentebouillonblokje
2mandarijnen
85grveldsla
olijfolie extra vergine
optioneel: rode wijnazijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de rode bieten in blokjes en meng met bakolijfolie, zout, peper en de gedroogde tijm. Verdeel dit over één helft van het bakpapier.
Halveer de komkommer en snijd daarna iedere helft in 4 lange stukken. Smeer deze in met bakolijfolie, zout en peper. Leg ze op de andere helft van het bakpapier met het vruchtvlees naar boven.
Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
Bereid in de tussentijd de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking met het groentebouillonblokje. Laat daarna eventueel nog uitlekken in een vergiet.
Pel de mandarijnen en snijd ze in halve partjes.
Meng in een grote saladeschaal de bulgur, biet, veldsla en mandarijn. Klop een dressing van 5 eetlepels olijfolie extra vergine, 2 eetlepels rode wijnazijn, zout en peper. Meng dit door de salade.
Verdeel de salade over bordjes en serveer er wat geroosterde komkommer bij.
Oh, ik voegde ook nog een handje geroosterde walnoten toe als topping. Maar dat voegde echt niets toe, dus dat zou ik vooral niet doen.