Budget: Pasta ovenschotel met courgette en paprika
Een heerlijke pasta ovenschotel die rijk gevuld is met courgette, paprika, prei, winterpeen en kaas. Geschikt voor het hele gezin en makkelijk om te maken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Pasta
Trefwoord kaas, paprika, prei, wortel
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
300grvolkoren penne
1rode ui,gesnipperd
3teentjesknoflook,fijngehakt
bakolijfolie
1prei,in dunne ringen
1courgette,in kleine blokjes
1paprika,in kleine stukjes
1/2winterwortel,in kleine blokjes
2tlpaprikapoeder
2tlgedroogde oregano
bakolijfolie
175grgerapste Goudse belegen kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in. Als je een hapjes- of braadpan hebt die geschikt is voor de oven kun je die ook gebruiken in plaats van een schaal.
Kook de volkoren penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet daarna af.
Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook in een scheut bakolijfolie. Voeg de prei, courgette, paprika en winterwortel toe samen met de paprikapoeder, oregano en een snuf zout. Roerbak 10 minuten.
Meng de groenten met de pasta en de helft van de geraspte kaas. Schep daarna over in de ovenschaal. Strooi de andere helft van de kaas er gelijkmatig over.
Bak de pasta ovenschotel 20 minuten in de oven en serveer direct.