Ook zo dol op kip cashew? Dan heb ik hier een heerlijk recept voor je dat ook nog eens in 20 minuten klaar is! Met veel groenten en rijst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord bimi, kip, paprika, rijst
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1elvissaus
2elsojasaus
1tlrietsuiker
200mlkoude kippenbouillon
2elmaïzena
400grkippendijen,in blokjes
plantaardige olie
5teentjesknoflook,fijngehakt
1Spaanse peper,fijngehakt
200grbimi of broccoli
1winterwortel,in dunne halve maantjes
2rode paprika’s,in grove stukken
100grongezouten cashewnoten,geroosterd
2stengelslente-ui,in ringetjes
witte peper
serveer erbij: witte rijst
Instructies
Klop de vissaus, sojasaus, rietsuiker, kippenbouillon en maïzena in een kommetje door elkaar. Zorg dat alle ingrediënten koud zijn, anders gaat de maïzena klonten.
Verhit een wok of hapjespan en bak de kip op hoog vuur rondom bruin in 2 eetlepels olie. Bak de knoflook en Spaanse peper 1 minuut mee.
Voeg de bimi en winterwortel toe en bak 2 minuten mee. Roer als laatste de paprika erdoor en bak nog 2 minuten. Schenk de saus in de pan en roer de cashewnoten erdoor. Zet het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Roer de lente-ui erdoor en proef, breng verder op smaak met peper.
Serveer de kip cashew met witte rijst. Op de foto zie je trouwens een andere soort rijst. Ik probeerde namelijk de gestoomde lime-coriander rijst van Tilda uit die je kunt opwarmen in de magnetron. Goedgekeurd!