Vier het begin van de herfst met deze witte chocolade tartelettes met druiven. In de bodem zitten fijngemalen walnoten verwerkt, heerlijke combinatie!
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord chocolade, druiven, witte chocolade
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Koelen 1 uuruur30 minutenminuten
Totale tijd 2 uuruur15 minutenminuten
Porties 6stuks
Equipment
6 tartelettevormpjes van 10 cm
Ingrediënten
100grroomboter,kamertemperatuur + extra om in te vetten
65grlichtbruine basterdsuiker
1ei
160grbloem + extra om te bestuiven
50grwalnotenmeel,gemalen walnoten
zout
300mlslagroom
200grwitte chocolade
om te garneren: blauwe of witte pitloze druiven
Instructies
Kneed de boter met de basterdsuiker door elkaar. Meng daarna het ei erdoor. Voeg de bloem, walnotenmeel en een snuf zout toe en kneed kort tot een samenhangend geheel.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet 6 tartelettevormpjes in met boter en bestuif met bloem.
Kneed het deeg nog even kort door en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 4 mm. Gebruik een uitsteekring of kom die groter is dan je tartelettevormpjes en steek rondjes uit het deeg. Leg ze voorzichtig in de tartelettevormpjes en druk goed aan. Kneed het resterende deeg en rol opnieuw uit tot alle vormpjes bekleed zijn.
Leg een velletje bakpapier op het deeg en vul het vormpje met bakbonen of droge rijst of peulvruchten. Bak de bodems 10 minuten blind in de oven, verwijder daarna voorzichtig de bakbonen en het bakpapier en bak ze nog 10 - 15 minuten tot de tartelettebodems goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Hak in de tussentijd de witte chocolade fijn en verwarm 100 ml slagroom tot het kookpunt. Giet de warme slagroom daarna over de chocolade (in een vuurvaste kom) en roer goed tot alle chocolade gesmolten is. Laat afkoelen.
Klop de rest van de slagroom stevig en spatel rustig de afgekoelde witte chocoladeganache erdoor. Schep vervolgens de witte chocoladecrème in de koekbodems en zet 15 minuten in de koelkast om verder te koelen.
Garneer de witte chocolade tartelettes met druiven en geniet!