Snijbonen vind ik zalig! Je kunt er ook een heerlijke stamppot mee maken, zoals ik deed met deze makkelijke snijbonenstamppot met kipworst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Makkelijk
Trefwoord aardappel, kip, snijbonen
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1kgkruimige aardappels,geschild en in blokjes
zout
melk
boter
1ui,gesnipperd
zonnebloemolie
600grsnijbonen,gesneden
1tlgerookt paprikapoeder
zwarte peper
4gekruide kipworsten
Instructies
Kook de aardappels in 15 - 20 minuten gaar in gezouten water met de deksel op de pan. Giet af en stamp grof met een scheut melk (circa 100 ml) en wat klontjes boter.
Verhit een hapjespan en fruit de ui in 2 el olie. Voeg de snijbonen en gerookt paprikapoeder toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk een scheutje water erbij, zet het vuur laag en laat 10 minuten stoven. Breng goed op smaak met zout en peper en roer de snijbonen door de puree. Houd de puree warm.
Bak kipworsten in een koekenpan met olie in circa 10 - 12 minuten goudbruin en gaar. Snijd daarna in stukjes.
Serveer de snijbonenstamppot met de stukjes kipworst.