Kaasschnitzel met tuinkruiden, krieltjes en salade
Benieuwd hoe je zelf een kaasschnitzel maakt? Lees het in dit makkelijke recept en serveer ze met gebakken krieltjes en salade.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord kaas, krieltjes, sla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4eieren
1tlmaïzena
300grgeraspte belegen kaas
1elbieslook,fijngehakt
1elpeterselie,fijngehakt
150grpaneermeel
800grkrieltjes in schil
boter
zout
4elolijfolie extra vergine
2eltomatenazijn
zwarte peper
100grgemengde sla,naar keuze
200grcherrytomaten,gehalveerd
1/2komkommer,in plakjes, maantjes of kwarten
Instructies
Klop 2 eieren los. Meng met de maïzena, geraspte kaas, bieslook en peterselie. Verdeel dit mengsel in vieren en maak er platte schnitzels van.
Klop de andere 2 eieren los en giet in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord.
Wentel de schnitzels eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer per schnitzel.
Halveer de krieltjes met schil en kook in een pan met ruim kokend water in 10 minuten gaar. Giet af. Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in nog zo’n 10 minuten krokant, strooi er wat (zee)zout overheen.
Verhit ondertussen ook een flinke klont boter in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoge stand in zo’n 3 minuten per kant goudbruin en tot de kaas smelt.
Klopt een dressing van de olijfolie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Meng de sla met de cherrytomaten, komkommer en dressing.
Serveer de kaasschnitzels met de gebakken krieltjes en salade.