Een heerlijke lunch voor het weekend is een broodje sardines met salade. Ook lekker voor een picknick of tijdens een boottocht. Bekijk hier het recept.
Gang Lunch
Keuken Surinaams
Trefwoord Brood, sardines, sla
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ui,gesnipperd
2teentjesknoflook,fijngehakt
optioneel: 1 rode peper,fijngehakt
zonnebloemolie
1eltomatenpuree
1trostomaat,in kleine stukjes
½tlpimentpoeder
240grsardines in tomaat,zonder vel en graat
6elketchup
zeezout
zwarte peper
100grgemengde sla
½komkommer,in halve maantjes
2wortels,in plakjes
olijfolie
witte wijnazijn
4harde broodjes,naar keuze
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit de ui, knoflook en optionele rode peper 2 minuten in 1 el zonnebloemolie.
Voeg de tomatenpuree, stukjes tomaat en piment toe en bak nog 1 minuut.
Zet het vuur lager en roer de sardines en ketchup erdoor. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als het te droog is. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen en breng daarna verder op smaak met zout en peper.
Maak de salade door de sla, komkommer en wortel te mengen in een schaal. Maak aan met olijfolie, azijn, peper en zout.
Serveer de sardines op een hard broodje met de salade.
Notities
Met dit recept maak je 4 broodjes.
Bereiding: 20 minuten.
Tip: De sardines in pittige tomaat van Fish Tales zijn al zonder vel en graat, deze kun je direct gebruiken.