Salie is een heerlijk aromatisch kruid om mee te koken. Maak bijvoorbeeld eens deze gevulde kiprolletjes met doperwten en roomsaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Makkelijk
Trefwoord doperwten, kip, salie
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
keukengaren of houten prikkertjes
Ingrediënten
4kippendijen of kipfilets, plat geslagen of open gesneden zodat de dijen en filets platter worden
zout
peper
2tlgedroogde oregano
8blaadjessalie + extra
bakolijfolie
1rode ui, gesnipperd
1wortel, in blokjes
200grkastanjechampignons, in plakjes
200mlslagroom
200grdoperwten, diepvries of vers
serveer erbij: aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn
Instructies
Bestrooi 1 zijde van de kippendijen of kipfilets met zout, peper en oregano. Leg 2 blaadjes salie op iedere filet en rol op. Bind vast met keukengaren of houten stokjes. Bestrooi de buitenkant ook met peper en zout.
Verhit een braadpan en braad de kiprolletjes rondom goed bruin aan in een scheutje bakolijfolie. Schep daarna uit de pan.
Fruit daarna de rode ui en wortel voor 5 minuten in het bakvet met een snufje zout. Schep de champignons erdoor en bak mee tot ze net gaan slinken.
Zet het vuur lager en doe de kiprolletjes terug in de pan. Schenk de room erbij met nog een snufje zout en peper. Laat 20 minuten rustig pruttelen met de deksel half op de ban. Draai de rolletjes af en toe om. Voeg na 10 minuten de doperwten toe als ze vers zijn of na 15 minuten als ze uit de vriezer komen.
Serveer met fijngehakte salie en een bijgerecht naar keuze.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
Lekker met geroosterde aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn.