Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Honing-mosterddressing
Met dit basisrecept voor honing-mosterddressing maak je in een handomdraai een dressing voor salades, witlof of krieltjes.
Gang
Dressing
Keuken
Makkelijk
Trefwoord
honing, mosterd
Bereidingstijd
5
minuten
minuten
Totale tijd
5
minuten
minuten
Porties
1
portie
Ingrediënten
1
el
dijonmosterd
1
el
vloeibare bloemenhoning
4
el
extra vergine olijfolie
zwarte peper
zeezout
Instructies
Klop de mosterd, honing en olijfolie door elkaar heen met een garde of vork tot het een glanzend en homogeen mengsel wordt wat iets indikt.
Proef of je de balans tussen mosterd en honing goed vindt. Is dat nog niet het geval, voeg dan naar smaak nog een beetje honing of mosterd toe.
Klop er als laatste wat peper en zout door naar smaak en je dressing is klaar.
Notities
Met dit recept maak je een dressing voor 1 flinke salade.
Dressing die over is, kun je zeker 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Variatietip: Je kunt ook nog een scheutje citroensap aan de honing-mosterddressing toevoegen. Het maakt de smaak iets frisser, maar het is geen must.
Bereidingstijd: 5 minuten