Een verrassend makkelijk recept voor de bereiding van kreeft met knoflook, gember en lente-ui.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Feest
Trefwoord gember, kreeft, lente-ui
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2gekookte kreeften van circa 500 gram, vraag je visboer, in grove stukken
maizena
zout
zonnebloemolie
3teentjesknoflook, fijngehakt
1stukgember van 4 cm, geschild en fijngehakt
3stengelslente-ui, grof gehakt + 1 extra stengel in dunne ringetjes voor de garnering
100mlwater
sap van 1/2 citroen
1elvissaus
serveer erbij: witte rijst en een bijgerecht van diverse roergebakken groenten, zie notities
Instructies
Meng de stukken kreeft in een grote kom met maizena en een royale snuf zout. Zorg dat de kreeft helemaal bedekt is met een laagje maizena.
Verhit een wok en schenk er een royale scheut zonnebloemolie in. Fruit de knoflook, gember en lente-ui 1 minuut in de opwarmende olie en schep daarna uit de pan, anders gaat het verbranden.
Zet het vuur hoger en bak de stukken kreeft een paar minuten in de olie terwijl je blijft omscheppen. Roer op het laatst de gebakken knoflook, gember en lente-ui erdoor. Als de kreeft een mooie goudbruine kleur krijgt, schep je alles uit de pan.
Zet het vuur laag en schenk het water met het citroensap en de vissaus in de pan. Laat dit een aantal minuten pruttelen. Proef en bepaal of er nog extra vissaus bij moet. Als je de smaak iets te zuur vindt, kun je ook nog een snufje suiker toevoegen.
Meng 1 el maizena met 1 eetlepel water tot een egaal mengsel. Roer dit door de saus en laat nog een paar minuten op het vuur staan met de deksel op de pan, hierdoor zal de saus iets gaan binden. Schep daarna de gebakken kreeft erdoor met de knoflook, gember en peper. Verwarm nog kort, garneer met de resterende lente-ui en serveer met de bijgerechten.
Notities
Dit recept is voor 4 personen
Serveersuggestie: witte rijst en een bijgerecht van diverse roergebakken groenten zoals broccoli, paprika, taugé en paddenstoelen met knoflook en rode peper die je roerbakt of stoomt.