Koolhydraatarm recept voor salade met andijvie en gegrilde nectarines. Makkelijk om te makken en ideaal als snelle lunch.
Gang Lunch
Keuken Gezond
Trefwoord andijvie, mozzarella, nectarine
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2nectarines
100grbacon of vegetarische spekreepjes
zonnebloemolie
1elmosterd
1elknijphoning
1elwitte wijn azijn
2elextra vergine olijfolie
zwarte peper
zeezout
1bakje mini-mozzarella bolletjes, uitgelekt
1krop andijvie, in reepjes
Instructies
Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd daarna iedere helft in grove parten.
Bak de bacon (zonder olie) of vervanger voor spekreepjes (met olie) knapperig in een koekenpan. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
Vet een grillpan in met 1 eetlepel zonnebloemolie en verwarm deze totdat de pan goed heet is. Grill op hoog vuur de stukken nectarine, circa 1 - 2 minuten per zijde. Niet te lang, anders wordt het fruit papperig. Haal de nectarines uit de pan als ze aan beide zijden mooi bruin gegrild zijn en laat ze een beetje afkoelen op een bord.
Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de mini-mozzarella, vervanger voor spek of de bacon, nectarines en de dressing door de andijvie in een grote kom. Niet te hard husselen, want anders gaan de nectarines stuk. Verdeel daarna over borden.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als lunch of 2 personen als lichte avondmaaltijd.
Serveer er eventueel wat brood of toast bij met een gerookte olijfolie om in te dippen.