Zin in een stukje vlees en wil je snel aan tafel? Maak dan deze ribeye met champignons en gemengde salade.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vlees
Trefwoord champignons, ribeye, sla
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
2teentjesknoflook
8takjespeterselie, alleen de blaadjes
75grjonge bladsla melange of gemengde ijsbergsla
1elbalsamico azijn
3elolijfolie extra vergine
zwarte peper
zeezout
koolzaadolieof zonnebloemolie
2ribeye's, circa 100 gr per stuk, op kamertemperatuur
klontje boter
250gr(kastanje)champignons
Instructies
Hak de knoflook en peterselie samen helemaal fijn.
Maak de sla aan met de balsamico azijn, olijfolie, peper en zout in een kom.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk er een scheutje koolzaadolie in. Bak de ribeye's aan beide zijden mooi bruin aan, iedere zijde circa 2 - 3 minuten (afhankelijk van de dikte van de ribeye). Voeg op het laatst een klontje boter toe, zet het vuur wat lager en en bedruip de ribeye's met de gesmolten boter. Ik ga altijd voor medium rare, met een kerntemperatuur van 54 - 56 graden.
Neem de ribeye's uit de pan, verpak ze in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Voeg de champignons toe aan het vet in de koekenpan en bak ze 2 minuten. Voeg daarna het knoflook/peterseliemengsel toe samen met een snuf zout en peper. Bak tot de champignons gaan slinken en net gaar zijn. Schep regelmatig om.
Neem 2 borden en leg op ieder bord een ribeye die je bestrooit met zout en peper. Verdeel hier de gebakken champignons over en serveer met de gemengde salade.
Notities
Dit recept is voor 2 personen als hoofdgerecht.
Wil je zeker zijn van je zaak en een juiste garing bereiken? Gebruik dan een kerntemperatuurmeter.
Wil je nog een bijgerecht? Kies dan voor gebakken aardappels of deze spaghetti aglio e olio.