Zin in geroosterde aardappel? Combineer deze met biet, krokant gebakken rookworst en tomaat voor een complete maaltijd.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oven
Trefwoord aardappel, biet, rookworst, tomaat
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
800-1000grvastkokende aardappels
600grverse rode bieten,chioggia of gele biet kan ook
2teentjes knoflook,geplet
bakolijfolie
1tlgedroogde tijm
zout
1runderrookworst
2stengelslente-ui,wit fijngehakt en groen in dunne ringetjes
2trostomaten,in blokjes
zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Schil de aardappels (of boen de schillen schoon) en snijd ze in blokjes. Schil de bieten en snijd in even grote blokjes.
Meng de aardappel en biet op het bakblik met de knoflook, scheut bakolijfolie, de tijm en goede snuf zout. Meng door elkaar en zet 30 minuten in de oven of tot de biet gaar is.
Snijd ondertussen de runderrookworst in blokjes.
Verhit een koeken- of hapjespan en bak de rookworst krokant in 1 eetlepel bakolijfolie. Schep uit de pan.
Bak het wit van de lente-ui in het vet voor 2 minuten en voeg de blokjes tomaat toe samen met een snuf zout. Bak - 8 minuten tot het vocht van de tomaat is verdampt. Roer de gebakken rookworst erdoor, verwarm en breng verder op smaak met een snuf zwarte peper.
Serveer de geroosterde aardappel met biet op borden en garneer met de rookworst, tomaat en het groen van de lente-ui.