Wil je snel een guacamole maken? Deze ruige versie met onder andere rode ui en rode wijnazijn heb je in 5 minuten gemaakt.
Gang Smeersel
Keuken Makkelijk
Trefwoord avocado, koriander, rode ui
Bereidingstijd 5 minutenminuten
Totale tijd 5 minutenminuten
Porties 1bakje
Ingrediënten
1rijpe avocado,groen of met wat bruine plekjes, maakt allemaal niet uit
½rode ui
4takjes verse koriander,alleen de blaadjes (vervang door platte peterselie of selderij bij korianderhaat)
rode wijnazijn
olijfolie extra vergine
chilivlokken naar smaak
gerookt zeezout
optioneel: cherrytomaten en zwarte peper
Instructies
Haal het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak grof met een vork. Echte bruine plekjes snijd je wel eerst even weg. Als de avocado echt helemaal bruin is, zou ik 'm niet meer gebruiken.
Hak de rode ui en blaadjes koriander tegelijkertijd grof, meng met de geprakte avocado in een kom.
Meng er 2 theelepels rode wijnazijn, 1 theelepel olijfolie extra vergine, chilivlokken naar smaak en een snuf gerookt zeezout door. Proef en bepaal of je nog extra azijn of zout nodig hebt.
Serveer in een bakje, eventueel met wat partjes cherrytomaat en een snufje zwarte peper.