Een heerlijke lunch maken met groente tortilla's? Maak dan eens deze wortelwraps met chili, tomaat en avocado.
Gang Lunch
Keuken Tex Mex
Trefwoord avocado, bonen, tomaat, wraps
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 6personen
Ingrediënten
1ui,gesnipperd
2teentjes knoflook,fijngehakt
bakolijfolie
1verpakking pulled oats Tex Mex,of naturel
1zakje Santa Maria Chili Con Carne Seasoning Mix
1blik(400 gr) tomatenblokjes
300grkidneybonen,afgespoeld en uitgelekt
150grzwarte bonen,afgespoeld en uitgelekt
100grmaiskorrels,uit blik
1tlcacaopoeder,ongezoet
snufjesuiker
100grcherrytomaten,in kwarten
1rijpe avocado,in reepjes
1verpakking(6 stuks) Santa Maria Tortilla Wortel Wraps
125grzure room,of een vegan alternatief
1potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Medium of Hot
6takjes verse koriander,alleen de blaadjes
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 minuten in een scheutje bakolijfolie op middellaag vuur.
Zet het vuur iets hoger en roer de pulled oats erdoor met 2 el (circa 2/3 van het zakje) van de chili con carne specerijenmix. Bak een paar minuten.
Tip: Hou je van goed pittig? Voeg dan het hele zakje of extra gemalen chili toe.
Schenk het blik tomatenblokjes in de pan en roer de kidneybonen, zwarte bonen, mais, cacao en suiker erdoor. Laat 10 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel iets schuin op de pan.
Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en de avocado in reepjes.
Verwarm de wortelwraps op de gewenste manier. Ik bak ze het liefst 10 seconden per kant op hoog vuur in een droge koekenpan. Ze worden ze een tikkeltje krokant, maar pas daarbij op dat ze niet gaan verbranden. Je kunt ze daarna, als ze nog warm zijn, vouwen in de gewenste vorm (zoals dit envelopje) en daarna zijn ze makkelijk te vullen.
Proef de chili en breng eventueel naar wens nog verder op smaak met zout.
Smeer een laagje zure room op de wrap en beleg met de vegan chili, cherrytomaten, avocado en koriander. Klap of vouw ‘m dicht en serveer direct. Zet ook bakjes met (vegan) zure room en salsa op tafel voor de liefhebbers.
Notities
Dit recept is voldoende voor 6 goedgevulde wraps als lunch (of voor 4 personen als avondeten).