Deze ontzettend makkelijk te maken cake met mango smaakt zalig in combinatie met de blauwe bessen, kokos en limoen. Geniet ervan!
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord blauwe bessen, kokos, limoen, mango
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 12personen
Ingrediënten
150grboter,op kamertemperatuur
150grwitte basterdsuiker
3eieren
100grkokosmelk,uit blik (eerst even goed schudden)
200grzelfrijzend bakmeel
50grgemalen kokos
snufjezout
rasp en sap van 1 limoen
100grmango,in kleine blokjes + extra voor garnering
100grblauwe bessen + extra voor garnering
1elbloem
ter decoratie: denk aan mangojam, verse mango en blauwe bessen, partjes limoen en licht geroosterde kokos flakes
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik van 25 cm licht in met bakspray of boter.
Klop de boter en basterdsuiker romig in een kom. Klop daarna een voor een de eieren erdoor. Klop als laatste de kokosmelk erdoor.
Spatel daarna het zelfrijzende bakmeel erdoor samen met de geraspte kokos, het zout en de rasp en het sap van de limoen.
Meng de blokjes mango en blauwe bessen in een apart kommetje met de bloem en zorg dat alles een laagje heeft. Dit zorgt ervoor dat je fruit niet naar beneden glijdt tijdens het bakken. Spatel dit daarna door het beslag.
Schep het beslag over in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Zet deze in de voorverwarmde oven en bak 30 - 35 minuten tot de binnenkant gaar is. Dit test je door een satéprikker in het midden te steken. Als deze er droog uit komt, is de cake goed.
Haal de cake uit de oven en zet op een rooster om volledig af te koelen. Decoreer daarna naar wens. Ik smeerde er een laagje mangojam op en decoreerde met verse mango, blauwe bessen, partjes limoen en wat geroosterde kokos flakes.
Deze cake smaakt het allerlekkerst op kamertemperatuur. Je kunt ‘m ingepakt zeker 2 dagen bewaren in de koelkast, maar zorg er wel voor dat je ‘m op kamertemperatuur eet.
Notities
Met dit recept maak je 1 cake waar je 12 punten uithaalt.