Zin in een zomerse variant van de welbekende vlaflip? Maak dan eens deze zomerse variant met gepureerd rood fruit en bastogne koek.
Gang Nagerecht
Keuken Zoet
Trefwoord aardbeien, bastogne, frambozen, vla
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
325grrood fruit,bijvoorbeeld een mix van aardbeien en frambozen
optioneel: 2 - 3 el honing
4bastogne koeken
400grGriekse yoghurt
400grvanillevla
Instructies
Doe een mix van rood fruit in de blender of keukenmachine en pureer helemaal fijn. Ik heb voor dit recept 200 gr aardbeien en 125 gr frambozen gebruikt. Proef en breng optioneel verder op smaak met honing. Doe eventueel in een spuitfles of spuitzak.
Zet 4 glazen klaar en vul de bodem van elk glas met 1 verkruimelde bastogne koek.
Schep daarna een laagje Griekse yoghurt in het glas gevolgd door wat gepureerd rood fruit en een laagje vanillevla. Maak de laagjes zo dun dat je dit nog een keer kan herhalen in het glas. Zo zijn alle smaken goed verdeeld en ziet het er extra gezellig uit.
Garneer met wat overgebleven fruit en geniet ervan!
Notities
Dit recept is voor 4 personen.
Bereiding: 15 minuten.
Tip: Je kan eindeloos variëren met dit recept. Probeer deze zomerse vlaflip bijvoorbeeld ook eens met chocoladevla, een bodem van oreo’s en gepureerde kersen en bramen.