Benieuwd hoe je de Italiaanse crema al caffè met koffie en slagroom maakt? Ik heb een heerlijk recept voor je wat makkelijk te maken is.
Gang Drankje
Keuken Italiaans
Trefwoord chocolade, koffie, slagroom
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur30 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur45 minutenminuten
Porties 2porties
Ingrediënten
2espresso’s,circa 60 ml
1elsuiker
250mlslagroom
voor de garnering: chocoladesprinkles, chocolade- of karamelsaus
Instructies
Zet de espresso’s en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost. Laat daarna afkoelen tot lauw en plaats in de koelkast tot het mengsel door en door koud is.
Klop daarna de slagroom op tot deze lobbig is. Schenk de espresso erbij in een straaltje tot je een romig mengsel hebt. Hou ‘m vloeibaar om te drinken of klop extra op zodat je het in mooie glaasjes kunt verdelen om te eten met een lepeltje.
Koel de crema al caffè optioneel nog een uurtje in de koelkast als je 'm nog wat dikker wilt hebben en garneer naar keuze.
Notities
Met dit recept maak je 2 - 3 porties.
Bereiding: 15 minuten + Koelen: 1,5 uur.
Tip: Je kunt de crema al caffè ook al eerder op de dag vast maken en bewaren in de koelkast tot gebruik. En als je het jezelf nog makkelijker wilt maken, kun je de afgekoelde koffie ook met de slagroom mengen in een shaker en daarna een paar minuten flink shaken. Zo krijg je een romige ijskoffie die je over ijsblokjes kunt schenken. Voeg er eventueel nog wat (alcoholvrije) chocolade- of amandellikeur aan toe.