Zin in een verrassende lunch of feestelijk voorgerecht? Maak dan eens deze spinaziesalade met grote garnalen en Parmezaanse kaas.
Gang Lunch
Keuken Salade
Trefwoord garnalen, parmezaanse kaas, spinazie
Voorbereidingstijd 1 uuruur
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur20 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
12grote garnalen met kop
3teentjes knoflook
½rode peper
zonnebloemolie
zout
2elsojasaus
2elolijfolie extra vergine
2tlhoning
100grbabyspinazie
stukParmezaanse kaas
zwarte peper
1bio citroen
Instructies
Pel de lijven van de grote garnalen en verwijder het darmkanaal. Maal de teentjes knoflook en rode peper fijn met een scheut zonnebloemolie en een snuf zout. Meng dit met de grote garnalen in een kom, dek af en zet 1 uur in de koelkast om te marineren.
Tip: Je kunt uiteraard ook volledig gepelde garnalen gebruiken.
Klop een dressing van de sojasaus, olijfolie extra vergine en honing.
Verhit een grill- of koekenpan en gril de garnalen op hoog vuur in een paar minuten net gaar en roze.
Maak in de tussentijd de babyspinazie aan met de dressing en verdeel over 2 grote of 4 kleine bordjes. Rasp daarover een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas en bestrooi met peper.
Leg de gegrilde garnalen op de spinaziesalade en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over + citroenschil naar smaak. Serveer direct.
Notities
Dit recept is voldoende voor 2 personen als lunch of 4 personen als voorgerecht.