Zelf mango sorbetijs maken? Ik heb een heerlijk recept met mango, munt en limoen. Die je ook zonder ijsmachine kunt maken.
Gang Nagerecht
Keuken Zoet
Trefwoord limoen, mango, munt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur5 minutenminuten
Porties 1.2liter
Equipment
blender
ijsmachine, zie recept voor tips als je die niet hebt
Ingrediënten
300mlwater
100grkristalsuiker
15blaadjes verse munt,circa 2 takjes
500grmangoblokjes uit de diepvries
sap van 1/2 limoen
Instructies
Meng het water, de kristalsuiker en 10 blaadjes munt in een steelpan. Breng aan de kook, roer om de suiker te laten smelten en laat 1 minuut pruttelen. Giet de suikersiroop daarna door een zeef in een hittebestendige kom en laat volledig afkoelen.
Meng de bevroren mangoblokjes met de afgekoelde suikersiroop, limoensap en 5 blaadjes verse munt in de blender en maal helemaal fijn.
Tip 1: Heb je geen blender? Laat dan de mangoblokjes eerst ontdooien en maal alles fijn met een staafmixer of keukenmachine.
Tip 2: Gebruik je ontdooide of verse mangoblokjes? Zet je ijsmengsel dan eerst nog 2 - 3 uur in de koelkast om te koelen.
Schenk of schep het ijsmengsel in de ijsmachine en laat 20 - 30 minuten draaien tot het sorbetijs is geworden. Schep het mango sorbetijs daarna over in een diepvriesbak en plaats in de vriezer.
Tip 3: Het sorbetijs kun je ook zonder ijsmachine maken. Zie de inleiding voor meer informatie.
Notities
Met dit recept maak je circa 1,2 liter ijs.
Voorbereiding: 30 minuten (inclusief afkoelen) + Bereiding: 35 minuten (gebaseerd op bevroren mango + een ijsmachine).