Dit is mijn favoriete eiersalade! Met grove stukjes ei, gebakken ei met kerrie, Griekse yoghurt, mayonaise en verse bieslook.
Gang Smeersel
Keuken Vegetarisch
Trefwoord bieslook, ei, kerrie, mayonaise
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 1bakje
Ingrediënten
zonnebloemolie
1ui,gesnipperd
zout
1volle tl kerriepoeder,of combineer met Surinaamse masala
snufjepimentpoeder
6eieren,L
1elechte Griekse yoghurt
2elKewpie mayonaise,of gewone
zwarte peper
1/2elfijngehakte bieslook
Instructies
Verhit een kleine koekenpan, schenk 1 el zonnebloemolie in de pan en fruit de ui 15 minuten op laag vuur met een snuf zout, de kerrie en een snufje pimentpoeder.
Kook ondertussen de eieren in 10 minuten hard en laat ze schrikken in koud water. Laat zowel de eieren als de gebakken ui iets afkoelen.
Pel de eieren en hak ze grof. Meng in een kom met de afgekoelde ui (schraap je pan goed leeg, want eventuele aanbaksels geven pas echt veel smaak), Griekse yoghurt en Kewpie mayonaise.
Breng op smaak met zout en peper en roer de bieslook erdoor. Proef en voeg naar eigen wens eventueel nog peper, zout of Kewpie mayonaise toe. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Deze eiersalade kun je goed afgedekt 2 dagen bewaren in de koelkast.
Notities
Met dit recept maak je 1 bakje vol.
Bereiding: 25 minuten.
Tip: Kies voor gewone milde kerrie of maak een combinatie met Surinaamse masala.