We kennen allemaal de bruschetta met tomaat en basilicum. Maar deze 2.0 versie met passata maakt bruschetta helemaal onweerstaanbaar!
Gang Hapje
Keuken Italiaans
Trefwoord basilicum, Brood, tomaat
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Oventijd 10 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 12hapjes
Ingrediënten
2kleine afbak ciabattabroodjes
150grpassata, mijn favoriet: Mutti passata met basilicum
2grote of 3 kleine trostomaten
1teentjeknoflook
2takjes basilicum, alleen de blaadjes
olijfolie extra vergine
zeezout
zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de ciabatta broodjes doormidden en daarna iedere helft in 3 stukken. Besmeer ieder stukje brood met een flinke lepel van de passata en leg ze daarna op het bakpapier. Rooster 8 - 10 minuten in de oven.
Tip: Je houdt wat passata over uit de fles. Zet deze afgesloten in de koelkast en gebruik de volgende dag (of dag erna) voor een pastasaus.
Snijd ondertussen de trostomaten in kleine stukjes en hak de knoflook en blaadjes basilicum fijn. Meng alles door elkaar in een kom met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Haal de stukjes brood uit de oven, laat iets afkoelen en beleg met het tomatenmengsel. Serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je 12 hapjes.
Wil je zelf je passata maken? Kijk dan hier voor het recept en maak gelijk een flinke hoeveelheid die je kunt invriezen.
Hou je van de combinatie van tomaat en basilicum? Voeg dan ook eens een scheutje van deze tomaten-basilicumazijn toe. Deze azijn is ook heerlijk in dressings en marinades of als smaakmaker in soepen bijvoorbeeld.