Ben jij ook zo dol op enchilada's? Maak dan eens mijn enchilada's met gehakt, snelle enchiladasaus en pico de gallo. Smullen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord gehakt, tomaat, wortel, wraps
Voorbereidingstijd 25 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
Voor de enchilada's:
1teentjeknoflook
bakolijfolie
1potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Hot
1tlkomijnpoeder
200 - 300mlwarme kippenbouillon
1tlappelciderazijn
1rode ui,gesnipperd
500grrundergehakt,maar half-om-half is ook prima
1zakje Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
6Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Medium
75grgeraspte cheddar
75grgeraspte mozzarella
Voor de pico de gallo:
½witte ui,gesnipperd
2trostomaten,in kleine blokjes
3takjesverse koriander,blaadjes fijngehakt
limoensap
zout
zwarte peper
Voor de side salade:
200grwitte kool,geraspt
200grwortel,julienne
2stengelslente-ui,in schuine reepjes
handje verse koriander,blaadjes grof gehakt
1 - 2elvers limoensap
1tlkomijnpoeder
1 - 2tlagavesiroop,maar honing kan ook prima
Instructies
Verhit een (koeken)pan en fruit de knoflook 1 minuut in 1 eetlepel bakolijfolie. Roer de volledige inhoud van het potje chunky salsa erdoor samen met het komijnpoeder. Schenk 200 ml warme kippenbouillon in de pan met de ciderazijn, breng aan de kook en laat daarna op middellaag vuur circa 10 minuten pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Heb je ‘m per ongeluk te ver laten indikken? Schenk er dan gewoon nog wat kippenbouillon bij.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar. Die van mij was circa 30 x 25 cm.
Verhit een hapjespan en fruit hierin de rode ui in 1 eetlepel bakolijfolie. Voeg het gehakt toe met de inhoud van het zakje seasoning mix en rul gaar. Schenk 50 ml warm water in de pan, roer goed door en laat pruttelen tot het water is verdampt.
Verdeel je ingekookte enchiladasaus gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal.
Vul iedere tortilla wrap in het midden met een deel van het gehaktmengsel. Rol daarna op en leg met de opening naar beneden in de enchiladasaus. Bestrooi daarna royaal met de geraspte kazen.
Zet de ovenschaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak in de tussentijd de pico de gallo door de ui, tomaat en koriander te mengen in een schaaltje. Breng naar wens op smaak met limoensap, peper en zout.
Als laatste maak je de side salad. Meng daarvoor de witte kool en wortel met de lente-ui en koriander. Klop een dressing van 1 eetlepel limoensap met de komijn en 1 tl agavesiroop. Wil je ‘m zuurder, voeg dan meer limoensap toe. En wil je ‘m zoeter, voeg dan meer agavesiroop toe. Meng door de salade heen en klaar is ‘ie!
Top de enchilada's vanuit de oven af met de pico de gallo en serveer ze met de side salad.